Basisrecept witte asperges

Dit heb je nodig

  • 1 kg asperges
  • 15 gram boter
  • theelepel zout
  • theelepel suiker
    (of in plaats van suiker een zoetje)
  • voor de variatie 2 blokjes Knorr-kippenbouillon

Dit moet je doen

1 kg asperges schillen. De pan vullen met water en 15 gram boter, een theelepel zout en een theelepel suiker (of in plaats van suiker een zoetje), voor de variatie kunt u eens 2 blokjes Knorr-kippenbouillon toevoegen.

 

Vervolgens de dikke asperges (klasse AA) 8 à 10 minuten koken. Hierna 10 minuten laten staan in het (hete) kookwater (na-garen). De “middeldikke” asperges (klasse A) 7 à 8 minuten koken en 8 minuten nagaren. Bij dunnere asperges (klasse B) een kooktijd van 5 minuten aanhouden en 5 minuten na-garen.

Of download dit recept en print ‘m voor later. Smakelijk!
aspergequiche en asperges in bladerdeeg
aspergecocktail en aspergesoep
witte asperges en groene asperges